Historien om kautionist lån

Förr i världen baserade banker ofta lånebeslut på relationer och tillit. Om du ville låna pengar frågade banken om någon som litade på dig kunde ställa upp som borgensman. Detta var så kallade förtroendelån.

Spoler vi tiden frem til idag, ser det meget anderledes ud. I dag snakker vi om “kredit scoring” og “kredit historie” hvilket betyder, at en computer giver dig en nummer, der siger noget om, hvordan du tidligere har håndteret dine penge. Dét nummer bruger bankerne til at bestemme, om de vil låne penge til dig eller ej. Hvis du har et lavt nummer, oversættes det til en dårlig kredit score - og så er svaret stort set altid nej. Du bliver nægtet et lån, fordi dit “tal” ikke passer ind i deres system.

Ideen om at bruge en selvskyldnerkautionist er derfor ikke ny. Venner og familie har været med i beslutningen i mange år, når vi har købt biler eller lejligheder. Hvis vi træder et skridt tilbage, kan vi jo også se, at vi bruger andre folks meninger i mange andre situationer: Job referencer, “blind dates” og selv hvis du skal bruge nogen, til at betale din fængsels kaution (et vildt eksempel, men du forstår pointen).

De fleste er enige om, at det er familie og venner der kender os bedst. De ved hvordan vi er som personer, har stærke holdninger om hvad der er bedst for os og støtter os når vi får en god idé. Og det er derfor vi synes, at lån baseret på tillid er bedre.

Det fik os til at bygge en lånevirksomhed, som vi selv ville låne fra.

Det bliver aldrig en computer, der bestemmer, om du kommer til at låne hos os. Vi går ikke op i, om du har haft problemer i fortiden, eller om du er selvstændig. Det vigtigste for os er, at du har en selvskyldnerkautionist. Det er typisk en ven eller et familiemedlem, der stoler på at du har tænkt dig at overholde de månedlige betalinger - men er i stand til at betale hvis du af én eller anden grund ikke kan. Før vi udbetaler pengene til din selvskyldnerkautionist, tjekker vi, at de månedlige betalinger er overkommelige. Og vi tager også en hurtig snak med din selvskyldnerkautionist. Vi tager måske også en hurtig snak med dig, for lige at få det sidste på plads.

Vi baserer vores beslutninger på simpel fornuft.

En billigere måde at låne på

Vores fleksible lån er meget billigere end kviklån. De kan derfor også bruges til at få styr på din personlige økonomi. Du kan bruge Tando i et par måneder, hvis du bare skal bruge pengene i en kort periode (jo hurtigere du betaler os tilbage, des billigere bliver det også) men du kan også sagtens have et lån hos os i op til 5 år. Dét betyder, at du har en lav betaling hver måned, over en længere periode.

Renter gjort overskuelige

Du vil gerne have fuldt overblik over dit lån, altid. Og dét skal du også have. Derfor giver vi dig altid opdaterede kontoudtog og 24/7 adgang til din konto online. Renterne udregnes dagligt, så du betaler kun for den tid du har lånet. Selv hvis du bare betaler 10 kr af tidligere, så stopper du med at betale renter på de 10 kr med det samme.

Aldrig gebyrer

Når tingene brænder lidt på, er det sidste du har brug for, nogen der tjener penge på dine problemer. Vi tager ALDRIG penge for sene betalinger, breve, tidlig tilbagebetaling eller noget som helst andet.

Hvad så, når det går galt?

Vi indsamler sene betalinger på samme måde som en bank. Hvis der mangler en betaling, sender vi dig en sms, en e-mail, og vi prøver at ringe til dig, for at tage en snak om hvad der er gået galt. Vores mål er at forhindre, at en sen betaling udvikler sig til et større problem.

Det er selvfølgelig sådan, at når du har en selvskyldnerkautionist med på dit lån, så skal de betale hvis du ikke har gjort det. Det er sjældent at det sker, men hvis vi ikke kan finde en løsning sammen med enten dig eller din selvskyldnerkautionist, så giver vi sagen videre til enten en inkassovirksomhed eller en dommer. Det er altså den sidste udvej, og vi vil meget hellere prøve at løse det sammen. Lige meget hvad der sker, så vil vi ALDRIG prøve at tage dit hus fra dig, eller tvinge dig til at sælge det. Vores lån er hvad man kalder “usikrede lån”, hvilket betyder at dit hus ikke er stillet som garanti for lånet. Hvilket altså betyder, at vi hverken kan kan, eller vil, tage dit hus.

Vi har 10 løfter som vi altid overholder, når vi står i en situation hvor det er gået galt.

Her fik du så hele historien om, hvorfor vi har oprettet Tandos selvskyldnerkautionist lån.

Vent et øjeblik mens vi tjekker dine detaljer. Venligst undlad at trykke på 'refresh'/tilbage. Hvis siden ikke opdaterer, kontakt os på tlf +45 92 45 54 95 eller email hej@tandolan.dk.