Kautionist Lån

En ny type lån baseret på tillid og betalingsevne, IKKE din fortid eller kredithistorik.

Hvis din kautionist stoler på dig, så gør vi også.

Så… hvad er et kautionist lån?

Nogle gange er det umuligt at få et lån hos banken, fordi noget er gået galt tidligere i livet. Dét kan ske for os alle sammen. Derfor gør vi fair og enkle lån mulige for alle folk man kan stole på, ved at tilbyde selvskyldnerkautionist lån.

Denne type lån bygger på menneskelige forhold og tillid. Vi ser på, hvordan din økonomi ser ud idag - ikke hvordan du tidligere har håndteret dine penge.

Hvis du vil søge om lån hos os, ser vi derfor ikke på din kredit score, men vi beder dig i stedet om, at finde en selvskyldnerkautionist. De underskriver låneaftalen sammen med dig, og dét viser os, at du er en person man kan stole på. Hvis din selvskyldnerkautionist stoler på dig, så gør vi også.

Hvis du vil søge om lån hos os, vurderer vi derfor ikke sagen baseret på din kredithistorik. Vi beder dig i stedet om at finde en selvskyldnerkautionist. De underskriver låneaftalen sammen med dig, og dét viser os, at du er en person man kan stole på. Hvis din selvskyldnerkautionist stoler på dig, så gør vi også.

En selvskyldnerkautionist kan være en ven eller et familiemedlem der kender dig, og ved at du har råd til at betale lånet tilbage. De lover at betale de månedlige ydelser hvis du - af hvilken som helst årsag - ikke selv gør det. Din selvskyldnerkautionist skal derfor stole på, at du har tænkt dig at betale de månedlige ydelser på lånet.

Der er også nogle krav de skal leve op til: De skal have en stabil indkomst, være gode til at betale deres regninger til tiden, være mellem 18-80 år gamle og må ikke stå opført i RKI eller Debitor Registret. Selvskyldnerkautionister der ejer deres egen bolig, har større sandsynlighed for at blive godkendt.

Start en kautionistansøgning

Hos Tando tror vi på, at vores familie og venner kender os bedst. De ved, hvad der foregår i vores liv og ved derfor bedre end alle andre, om det er en god idé for os at have et lån lige nu. Derfor skal man altid have en selvskyldnerkautionist hvis man vil låne hos os.

Du skal kun sige ja til at være nogens selvskyldnerkautionist, hvis du stoler på dem. Du skal stole på, at de kan - og vil - overholde de månedlige betalinger på deres lån. For hvis de ikke betaler, så skal du.

Hvis du vil være selvskyldnerkautionist, så skal du først og fremmest have råd til de månedlige tilbagebetalinger på lånet. Du skal have en god kredit score (boligejere har en større chance for at blive godkendt), du må ikke stå på Debitor Registret eller i RKI og du skal være mellem 18-80 år.

Start en kautionistansøgning

Hvis du er klar til at registrere dig som selvskyldnerkautionist, så indsæt det unikke link du har fået af låntager her:

Skal jeg sige ja til at være selvskyldnerkautionist?

For at hjælpe så meget som muligt, har vi udarbejdet en test, der kan hjælpe dig med din beslutning:

1
2
3
4
5

Stoler du på, at låntager har tænkt sig at betale de månedlige afdrag til tiden?

Stoler du på, at låntageren har råd til de månedlige betalinger på lånet?

Hvis låntageren ikke selv kan (eller vil) betale de månedlige ydelser på lånet, er du så forberedt på at betale dem? Har du råd til det?

Forstår du, at det er dit ansvar at tilbagebetale lånet, hvis låntageren ikke selv gør det?

Forstår du, at hvis lånet ikke tilbagebetales til tiden, så vil der være seriøse konsekvenser for både dig og låntageren: Vi overdrager sagen til inkasso, hvilket betyder at det fulde udestående lånebeløb skal tilbagebetales på èn gang. I bliver også begge tilføjet til RKI og Debitor Registret, hvilket vil gøre det sværere for jer, at låne i fremtiden.

Gode Nyheder!

Det lyder som om du kender låntageren rigtig godt - og at du stoler på dem. Du vil gerne hjælpe dem med deres låneansøgning og det er super - så længe du er helt sikker på, at det er den rigtige beslutning for dig.

Hvis du er klar til at registrere dig som selvskyldnerkautionist, så indsæt dit unikke link her:

Vi tror ikke det er en god ide for dig, at være selvskyldnerkautionist på nuværende tidspunkt

For mere information kan du tage et kig på vores artikel omkring Selvskyldnerkautionistens Ansvar.

Er et kautionist lån det rigtige for mig?

Før i tiden lånte bankerne penge til folk baseret på tætte forhold og ærlighed. Hvis du ville have et lån, skulle du bare møde op i din lokale bank med en ven eller et familiemedlem, der ville garantere lånet for dig.

Spoler vi tiden frem til idag, ser det meget anderledes ud. Bankerne baserer nu deres lånebeslutninger på kredithistorik og data. Det betyder, at din ansøgning bliver vurderet på baggrund af, hvordan du tidligere har håndteret dine penge. Hvis du ikke har en pletfri kredithistorik, så er svaret fra banken stort set altid nej. Du bliver nægtet et lån, fordi noget omkring din fortid ikke passer ind i deres system.

Det fik os til at bygge en lånevirksomhed, som vi selv ville låne fra. Hos os handler det stadig om tætte forhold og ærlighed. Vi ser på, hvordan din økonomi ser ud idag - ikke din kredithistorik. For at ansøge hos os, skal du have råd til de månedlige betalinger på lånet, samt have en selvskyldnerkautionist, der vil underskrive låneaftalen sammen med dig.

Vi har et par nemme spørgsmål du kan svare på, hvis du stadig er i tvivl:

Stadig i tvivl om hvem der kan være din kautionist?

Hvorfor ikke tage vores 30 sekunders test for at se om din kautionist er egnet.

Alt du skal gøre er at besvare spørgsmålene nedenfor omkring din valgte selvskyldnerkautionist.

1
2
3
4
5

Hvor gammel er din kautionist?

Er din selvskyldnerkautionist god til at få betalt sine regninger til tiden?

Har din kautionist en god stabil inkomst?

Ejer din kautionist deres egen bolig?

Stoler din kautionist på dig og forstår de din økonomiske situation?

Perfekt, din valgte kautionist er egnet!

Baseret på dine svar, ser det ud til at din selvskyldnerkautionist opfylder vores kriterier og vil være den perfekte selvskyldnerkautionist for dit lån.

Din valgte kautionist er desværre ikke egnet!

Baseret på dine svar ser det ud til, at din selvskyldnerkautionist desværre ikke opfylder vores kriterier.

Hvem kan være min kautionist?

Hvis du ikke er sikker på, hvem der kan være din selvskyldnerkautionist, eller hvem folk oftest vælger som deres selvskyldnerkautionist, så kig med her.

Hvem overvejer du at spørge?

Mor

Det er ofte mor man tænker på først, når man har brug for hjælp med noget. Ved over 20% af alle lån her hos Tando, er det mødre, der står som selvskyldnerkautionist.

Måske er det fordi at vi føler os tryggest ved, at diskutere vores privatøkonomi med vores mødre. Vi ved, at de forstår os, stoler på os og vil hjælpe med at tage de beslutninger, der er bedst for os. Så længe din more lever op til vores selvskyldnerkautionist kriterier, så er hun en rigtig god kandidat.

Far

Tænk på én du kender, der er ansvarlig og god til penge. For mange af os, ligger vores far rigtig højt på listen. I hvert fald for halvdelen af os; hos Tando ser vi mange flere mænd end kvinder, der har brugt deres far som selvskyldnerkautionist. Ved 68% af alle lån her hos Tando, hvor fædre står som selvskyldnerkautionister, er det for deres sønner. Kun 32% af lånene, er et “datter-far” lån.

Hos Tando synes vi, at fædre er glimrende kautionister. Både for mænd og kvinder. Så længe i har et tæt forhold og din far kender til din privatøkonomi - og at han i øvrigt synes, at et lån er en god idè for dig.

Bror

De fleste af os er meget tætte med vores søskende og for 10% af alle Tando lån, er selvskyldnerkautionisten en bror.

Din bror vil altid prøve at hjælpe dig hvor han kan, og kender dig godt nok til at vide, om det er en god idé, at i underskriver et lån sammen. Derfor synes vi, at din bror kan være en rigtig god ide, hvis du mangler en selvskyldnerkautionist. Han skal selvfølgelig bare leve op til vores kriterier.

Søster

Søstre er også populære selvskyldnerkautionister hos Tando. 1/10 af vores låntagere har underskrevet et lån, med deres søster som selvskyldnerkautionist.

Din søster vil altid prøve at hjælpe dig hvor hun kan, og kender dig godt nok til at vide, om det er en god idé, at i underskriver et lån sammen. Hvis bare din søster lever op til de kriterier vi har, så synes vi, at hun kan være et rigtig godt valg som selvskyldnerkautionist på dit lån.

Ven

Venner kan være mindst lige så gode selvskyldnerkautionister som familiemedlemmer. Hos Tando har mange af vores låntagere stærke forhold til deres venner; ved 12% af alle vores lån, er det en god ven, der er selvskyldnerkautionist på lånet.

Så længe din ven kender dig godt og stoler på dig, så kan de sagtens underskrive lånet sammen med dig. De skal bare opfylde vores kriterier, for at kunne blive godkendt.

Kollega

Når du skal bruge nogen, der forstår din økonomiske situation, så kan en arbejdskollega være et godt sted at starte. Mange af os har tætte forhold til vores kollegaer, de har en god ide om vores personlige finanser og de ved, om vi er folk man kan stole på.

10% af alle låntagere hos Tando, har bedt en kollega om, at være deres selvskyldnerkautionist. Og dét kan vi godt forstå. Kollegaer kan være rigtig gode selvskyldnerkautioniter, så længe de kender og stoler på dig. Og så skal de bare lige leve op til vores kriterier.

Andre personer

Vi har prøvet at give dig nogle gode forslag til, hvem der kan underskrive lånet sammen med dig. Vi har nævnt nogle af de mest populære muligheder, men der er mange andre der kan være din selvskyldnerkautionist. Næsten 20% af alle lån hos Tando, er underskrevet af selvskyldnerkautionister, der hører under kategorien “andre”.

Fra tanter og onkler, til samboer og svigermødre - du bestemmer helt selv, hvem du vil spørge. I skal bare have et tæt forhold, og stole på hinanden. Og så skal de selvfølgelig leve op til vores kriterier.

Hvordan spørger jeg min kautionist?

Skriv din indkomst og udgifter ned. Du skal være sikker på, at du har råd til den månedlige ydelse - hver måned.

Spørg din mulige selvskyldnerkautionist, om i kan tage en snak om din privatøkonomi. Fortæl dem, at du har brug for deres hjælp.

Lav en kop kaffe til jer begge to.

Forklar din kautionist, hvorfor du gerne vil låne penge.

Vis dem din indkomst og dine udgifter. De skal se, at du har råd til de månedlige tilbagebetalinger.

Forklar dem, hvad det vil sige, at være selvskyldnerkautionist. De skal vide, at det er deres ansvar at betale de månedlige ydelser, hvis du ikke selv overholder din betalingsaftale med os.

Lad være med at presse dem. Alle vil helt sikkert gerne hjælpe deres venner og familie så meget som overhovedet muligt, men det skal være deres egen beslutning. Det er et stort ansvar at være selvskyldnerkautionist. Så forklar dem det hele, giv dem alle oplysningerne og lad dem så tage en beslutning, når de selv er klar til det.

Sig tak! Hvis de vil være din selvskyldnerkautionist, så giv dem et kram og sig tusinde tak. De stoler tydeligvis på dig og vil gerne hjælpe dig.

Hvordan ansøger min kautionist?

Vi har forsøgt at gøre det nemt og hurtigt for din selvskyldnerkautionist, at lave en ansøgning her hos os. Vi sidder også altid klar ved telefonen, hvis de har nogen spørgsmål.

Selvskyldnerkautionistens Ansvar

Som lånudbyder er det utroligt vigtigt for os, at vi er kommunikerer og tager beslutninger på en ansvarlig måde.

Èn af de ting vi arbejder rigtig hårdt på, er at sikre, at alle låntagere og selvskyldnerkautionister er helt sikre på hvad de skriver under på.

Vi ser vores udlån som en process, hvor vi lover hinanden nogle ting:

Vi lover at låne dig penge, holde dig opdateret, behandle dig med respekt og altid hjælpe dig så hurtigt som muligt, hvis du får brug for det.

Du lover at betale de månedlige ydelser, overholde aftalen med os og at du vil kommunikere åbent og ærligt med os.

Din kautionist lover at betale de månedlige ydelser, hvis du ikke selv betaler.

Hos Tando arbejder vi altid på, at have den bedst mulige kommunikation med vores kunder. Det skal altid være sådan, at både du og din selvskyldnerkautionist ved lige præcis hvad vi forventer af jer, hvad i kan forvente af os og hvordan et Tando lån fungerer.

Vi sender også vores ansvarpakke ud, inden lånet underskrives. Pakken indeholder vores kautionist test, en tjekliste, vigtige ansvarsområder, samt en budgetplan. Hvis du stadig har flere spørgsmål, sidder vi altid klar på telefonen til at hjælpe.

Vent et øjeblik mens vi tjekker dine detaljer. Venligst undlad at trykke på 'refresh'/tilbage. Hvis siden ikke opdaterer, kontakt os på tlf +45 92 45 54 95 eller email hej@tandolan.dk.