Hvad gør dig kreditværdig eller ej?

Det er et interessant spørgsmål - hvad gør folk kreditværdige?

Rent teknisk set så er man kreditværdig i sekundet nogle er villige til at give dem kredit - men det er formentligt et for simpelt svar til et langt mere kompliceret spørgsmål.

Her hos Tando følger vi ikke det generelle synspunkt, at hvis har man haft problemer i fortiden, så er man automatisk i kategorien som dårlig betalende kunde, som fortjener at blive udelukket fra alle finansielle produkter.

Der er flere tusindvis af personer, der har haft finansielle problemer i fortiden, som fortjener en chance til.

Vores tilgang til problemet er nyt og unikt, så vi vil tage denne mulighed til at forklarer jer hvordan vores produkt virker og hvem det er tilegnet.

Alle lånevirksomheder og banker går gennem en process, hvor de vurderer hvorvidt de har lyst til at låne penge til personen eller ej. Den metode de benytter sig af tager udgangspunkt i, at kigge på folks kredit historie og ud fra den beslutte hvordan folk vil opføre sig i fremtiden. Mere konkret siger de, at hvis du haft finansielle problemer i fortiden - så er du en dårlig kunde - og burde ikke stoles på i fremtiden.

Vi tror at i mange tilfælde virker denne metode fint. Men vi synes også at denne tilgang udelukker tusindvis af mennesker der måske har haft problemer tidligere, der nu er i en meget bedre finansiel situation og er i stand til at håndtere deres egne penge og klare deres egne betalinger.

Selvfølgelig er der mange mennesker som ikke skulle låne penge da de ikke er i stand til at håndtere lånet selv. Så spørgsmålet ligger i, hvordan vi er i stand til at identificere kunder der burde have lov til at låne penge, fra dem der ikke burde.

Så hvordan er vores tilgang anderledes? Vi ser dette som et spørgsmål om “er denne person kreditværdig?” og vi synes der er to elementer i dette.

  • 1. Er personen i stand til at tilbagebetale?
  • 2. Kan vi stole på at personen betaler os tilbage?

Begge dele er vigtige. Der er mange troværdige mennesker der ikke har råd til at betale tilbage, men der er også en masse mennesker der har råd til at betale tilbage, men ikke er troværdige(pålidelige?) nok til gøre det.

For spørgsmål et, der samarbejder vi med låntager om at udfylde en budgetplan. Vi vurderer deres indkomst, regninger, kredit betalinger og andre månedlige udgifter. Det hjælper os med at forstå om låntageren er i stand til at imødekomme ansvaret der følger med at tilbagebetale et Tando lån, og om der er luft i det månedlige budget til at klare de månedlige betalinger fra Tando samtidig med deres andre finansielle forpligtelser.

For at besvare spørgsmål to, så bruger vi kautionister. Kautionister har været brugt verdenen over i hundreder af år til at vurdere hvorvidt en person er troværdig eller ej, så det er på ingen måde et nyt koncept.

Det er ret simpelt. En kautionist er en ven eller et familiemedlem der kender låntageren godt, og som er indforstået med hvad der skete i fortiden og som også forstår hvilken situation låntageren befinder sig i nu. De er så sikre på at låntager vil foretage de månedlige betalinger, at de går med til at træde ind i tilfældet af, at låntager ikke er i stand til at følge med på sine betalinger.

Hver eneste kautionist skal igennem en vurderingsprocess og en gennemgang af deres ansvar som kautionist, så vi er helt sikre på at de indforstået og tilfredse med, hvad det vil sige at kautionere på et lån.

Vi mener at dette virker meget bedre end en computerstyret beslutning. I sidste ende er det jo vores venner og familie der forstår os bedst, så derfor lader vi dem bestemme, i stedet for elektroniske processer.

Så lad os gennemgå hvad vores principper er.

At have problemer tidligere i livet, skal ikke altid betyde at du er ekskluderet fra finansielle produkter.

Mennesker fortjener endnu en chance

Kautionister er et bedre redskab til at vurdere om nogen er kreditværdige, i forhold til elektroniske kredit data.

Er du stadig med? Fantastisk! Så hvordan ser en Tando kunde ud?

Baseret på nogle hurtige online søgninger så er det tydeligt at se at det egentlig er alle typer personer som kan havne i finansielle problemer. Det kan ske for hvem som helst, for utallige årsager - selv for politikere.

Nogle gange er det ting udenfor vores kontrol der kan skabe problemer. Dette betyder ikke at du ikke er en god person og det betyder heller ikke at du ikke er til at stole på.

Tando kunder kommer i mange forskellige afskikkelser. Hvad forener alle vores kunder, er at deres venner og familie stoler på dem.

Vi mener at alle mennesker falder indenfor disse fire kategorier:

Hvis du er i boks A, så kan du låne fra en bank og du vil betale det hele tilbage. Du ville ikke have brug for Tando, og vil højst sandsynligt synes vi er for dyre.

Hvis du er i boks B, så kan du låne fra en bank, men vi synes ikke du burde kunne det. Boks B er grunden til vi havde finanskrisen i 2008.

Hvis du er i boks C, så er Tando for dig. Du er blevet svigtet af det nuværende system og vi er her for at hjælpe dig.

Hvis du er i boks D, så kan du hverken låne fra os eller en bank. Faktisk så burde du ikke låne penge fra nogen - dine venner prøver at fortælle dig noget, da de kender dig bedst. Dét at låne penge er højst sandsynligt en dårlig idé for dig lige nu.

Som en ansvarlig lånevirksomhed, tilbyder vi et længerevarende perspektiv på forbruger finans. Vi tilbyder ikke kortfristet lån. Vores lån kan betales over forskellige perioder, helt op til 5 år, og de fleste kunder vælger et 3-årigt betalingsperiode hvilket tillader dem at styre og kontrollere deres penge på ansvarlig vis.

Så hvad skal der til for at blive kreditværdig? Vi mener, at hvis du er i stand til at betale lånet tilbage OG er troværdig)pålidelig? nok til at gøre det - så lyder du kreditværdig til os!

Hvis du stadigvæk har brug for pengene, så skal du bare tilføje dine betalingsoplysninger også kan vi få din ansøgning tilbage på sporet.

Vent et øjeblik mens vi tjekker dine detaljer. Venligst undlad at trykke på 'refresh'/tilbage. Hvis siden ikke opdaterer, kontakt os på tlf +45 92 45 54 95 eller email hej@tandolan.dk.